torstai 28. marraskuuta 2013

Rosmariini-omenaa, pekonia ja amerikkalaisia pannukakkuja.


Kiitospäivän ja lähestyvän viikonlopun kunniaksi on hyvä kääntää ajatukset sunnuntain aamiaiseen. Ja ehkä kirjoittaa siihen ostoslistaan jotain normaalista poikkeavaa. Tai ainakin siinä tapauksessa poikkeavaa, ettei aina syö amerikkalaisia pannukakkuja omenan ja pekonin kera aamiaiseksi.

Pannukakkujen reseptejä löytyy netistä vino pino. Makeutta voi säätää lisukkeisiin sopivaksi sokerin määrällä. Kahdella pienellä pannulla lettuset paistuivat yllättävän nopeasti.

Lisukkeeksi paistoin voissa pari viipaloitua omenaa. Lorautin joukkoon vaahterasiirappia ja mausteeksi riivin reilusti tuoretta rosmariinia ja ripottelin kanelia. Lopuksi murskasin joukkoon kourallisen pekanpähkinöitä. Aamupalan suolaisuudesta vastasi pekoni. Suosittelen ehdottomasti paistamaan pekonit uunissa. Viipaleet vain uunipellille leivinpaperin päälle, pelti kylmään uunin ja uuni 200-asteeseen. Reilut kymmenen minuuttia ja tasaisesti kypsyneet rapeat pekoniviipaleet ovat valmiita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti