tiistai 14. heinäkuuta 2015

Hanna G:n varhaiskaalisalaatti.


 Hanna G:n varhaiskaalisalaatti on ollut meidän keittiön luottoresepti jo usean kesän ajan. Salaattia tehdään lähes viikoittain siitä asti kun ensimmäiset unkarilaiset varhaiskaalit ilmestyvät kauppoihin. Ja salaatin valtakausi jatkuu aina elokuulle asti.

Salaatti on nopea tehdä, raaka-aineet ovat saatavissa lähes kaupasta kuin kaupasta eli toimii myös mökillä ja se sopii kalan kaveriksi mitä parhaiten. Omasta mielestäni erityisesti savukalan kaveriksi.

Hanna G:n varhaiskaalisalaatti

1 pieni varhaiskaali
2 keitettyä kananmunaa
1 puntti tilliä
1 prk kermaviiliä
1 sitruunan mehu
1 rkl Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kaali neljäksi lohkoksi. Suikaloi se suureen kulhoon, mutta jätä kovin kanta käyttämättä. Pilko joukkoon keitetyt kananmunat ja hienonna tilli.

Sekoita kermaviilin joukkoon sitruunan mehu ja sinappi ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kastike kaalin joukkoon.

Salaatti ja syöjät tykkäävät, jos se saa mausta hetken viileässä ennen syömistä.

4 kommenttia:

 1. Kiitos ohjeesta! Meilläkin kuluu varhaiskaalia useampi kerä kesän aikana. Tämä ohje menee kokeiluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos ilahdutti. Kaalin monipuolisuus ja varhaiskaalin nopeus pääsevät aina välillä unohtumaan.

   Poista
 2. Moi Lotta,
  Tehtiin tänään mökillä tätä salaattia ja sopi erittäin hyvin myös (itse loimutetun) loimulohen seuraan! Käytin kyllä ihan jotain perussinappia dijonin puutteessa, mutta korvasin laadun määrällä. Myös sitruunamehun tilalla käytin limen mehut. Hmm ja kananmuniakin oli neljä. Mutta hyvää oli, seurueeltakin tuli kehuja!

  VastaaPoista