maanantai 27. elokuuta 2012

Paahdettua kesäkurpitsaa.



Paahdettu kesäkurpitsa on loistava lisuke tähän aikaan vuodesta. Itse olen tehnyt sunnuntai-iltana pellillisen ja piristänyt lounassalaattia kesäkurpitsalla pitkin viikkoa.

Kuvissa olevassa satsissa on sekä vihreitä pitkulaisia kesäkurpitsoita että keltainen pyöreä. Maustoin kesäkurpitsaviipaleet ennen uuniin laittoa tuoreesta salviasta, kuivatusta chilistä, oliiviöljystä, suolasta ja pippurista morttelissa murskatulla tahnalla. Uunissa viipaleet olivat 225 asteessa reilut 20 minuutia. Ensi sunnuntaina ajattelin kokeilla salvian tilalla oreganoa, ja ehkä myös sitruunankuorta...

2 kommenttia:

  1. Kiva idea, kiitokset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä on varsinkin alkusyksystä ehdoton suosikkini. Ja mitä pienempiä kesäkurpitsoja löytää sen parempi.

      Poista