sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Lohtua.

Sekoitettava kakku on äidiltä peritty ohje. Kakku onnistuu aina ja on todella helppo tehdä. Joskus olen leiponut kakun vain saadakseni syödä taikinaa, sillä se on aivan älyttömän hyvää. Olen nimennyt kakun lohdukekakuksi, sillä jos on mieli maassa, niin ensin taikina, sitten kakun tuoma tuoksu ja lopulta syömisen nautinto lohduttavat taatusti. Kakku näyttää melko vaatimattomalta, varsinkaan kun en omista kakkuvuokaa, mutta tässä tapauksessa ulkonäkö ei kerro kaikkea.


Sekoitettava kakku
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl soodaa
2 tl kardemummaa
2 kananmunaa
200 g sulatettua voita
1 1/2 dl kermaviiliä
1 dl rusinoita
1/2 dl mantelirouhetta
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Paista kakkua 175 asteessa noin tunti.

Näin yksinkertainen resepti. Itse käytän yleensä ruokosokeria ja laitan kardemummaa vähän reilummin. Tällä hetkellä keitän lanttuja elämäni ensimmäistä lanttulaatikkoa varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti