torstai 28. toukokuuta 2015

Tuplamarinoitu possu - juhlapöydän ilahduttaja


Sikke Sumarin tuplamarinoitu possu on ollut meidän juhlapöytien vakiovieras jo useamman vuoden ajan. Toisin kuin possun ulkofilee usein, se ei ole lainkaan kuivaa ja ankeaa, vaan ihan päinvastaista, mehukasta ja raikasta.

Taattuun Sikke-tyyliin siinä on kiva italialainen vivahde. Ja vihreä marinadi tekee ruoasta myös houkuttelevan näköisen. Tämä on siis kiva nostaa kevän ja kesän mahdollisiin noutopöytiin. Possu ja marinadi pitää valmistaa jo edellisenä päivänä, jotta maut ehtivät tekeytyä, mutta sehän on usein juhlien suhteen vain plussaa.

Tuplamarinoitu possu

1 kg possun ulkofileetä
voita

Mausteseos:
suolaa
mustapippuria
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl kuivattua rosmariinia
1 rkl kuivattua salviaa
1 l chilijauhetta

Marinadi:
4 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl vettä
1 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sipulia hienoksi hakattuna
2 rkl persiljaa hienonnettuna
1 rkl kapriksia
suolaa mustapippuria

Valmista ensin mausteseos sekoittamalla mausteet hienonnetun valkosipulinkynnen joukkoon. Poista ulkofileestä kalvot ja hiero mausteseos lihan pintaan. Ruskista lihan pinnat voissa ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Sopiva sisälämpötila on noin 62 astetta. Anna lihan jäähtyä ja nosta ne sitten jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja nosta sekin jääkaappiin tekeytymään.

Tarjoilupäivänä leikkaa liha puolen sentin siivuiksi ja nostele siivut vadille. Lusikoi marinadi päälle. Parasta on, jos liha ehtii vielä maustua hetken ennen kuin sen kimppuun isketään.

1 kommentti:

  1. Maukas noutopöydän herkku. Kokeilemisen arvoinen. Vieraatkin tykkäsivät.

    VastaaPoista