tiistai 21. joulukuuta 2010

Strömsö Martini.

Joulukuun ruokahaasteen mielenkiintoinen ja ehkä vähän haastavakin aihe on tyrni ja järjestäjänä toimii Chocochili. Itselleni tyrnistä tuli heti mieleen aikoinaan Ravintola Meccassa juomani Strömsö Martini. Onnistuin löytämään juoman reseptin ja taustaakin sen verran, että drinkin on kehittänyt Harri Keko Eat&Joyn ravintolafestivaaleille vuonna 2006.


Maanantai-illan ja kirjahyllyn joulusiivouksen lomassa nautittiin tänä vuonna siis Strömsö Martinit. Ei sitä joka maanantai drinkkejä tule ravisteltuakaan. Tämä sopisi mielestäni esim. runsaan aterian jälkiruoaksi kun ei jaksa enää suupalaakaan tai sitten illan alkuun pienen suolaisen naposteltavan kanssa.

Strömsö Martini
3 cl Finlandia Cranberry Fusion
1 cl Cointreau
2 cl tyrnimarjamehua
1 cl sokerilientä

Ainekset ravistetaan  ja siivilöidään lasiin.

Sokeriliemen valmistaminen olikin helpompaa kuin olin ajatellut. Yhtä paljon sokeria ja vettä keitetään hiljaisella lämmöllä muutaman minuutin ajan ja jäähdytetään. Siinä se. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti