maanantai 9. heinäkuuta 2012

Revittyä possua ja salaattia.



Sopiiko viisi tuntia haudutettu possu kesään? Yllättävää kyllä sopii, jos kuvaan lisätään mukaan rapeat ja makeat kesäkasvikset sekä Aasia-henkinen kastike.

Tämä salaatti tehtiin jo kesäkuussa, jolloin ohjeessa olevat parsat olivat vielä parhaimmillaan. Nyt korvaisin parsat esimerkiksi ohueksi suikaloiduilla kesäporkkanoilla. Ohje on Mat & Vänner lehdestä, josta on kevään aikana tullut yksi suosikeistani.

Revittyä possua ja salaattia

1/2 kg possun kassleria tai lapaa
suolaa & pippuria

Mausta kassler. Kypsennä sitä padassa 130-asteisessa uunissa noin 5 tuntia. Lihan on oltava revittävän pehmeää ja se kannattaa kypsentää hyvissä ajoin. Revi jäähtynyt liha salaattia varten.

erilaisia salaatteja
2 sipulia
100 g sokeriherneitä
6 retiisiä
8 parsaa

Kuori ja viipaloi sipulit. Pilko sokeriherneet. Viipaloi retiisit esimerkiksi juustohöylällä ja laita ne kylmään veteen. Kuori parsat, leikkaa nuput talteen ja viipaloi varret juustohöylällä.

Kastike
1/2 chili hienoksi pilkottuna
1 valkosipulin kynsi puristettuna
1/2 rkl seesaminsiemenöljyä
1 rkl kalakastiketta
1/2 rkl rypsiöljyä tai jotain muuta mietoa öljyä
2 tl hienoksi raastettua inkivääriä
1 tl soijakastiketta
1 tl sokeria
1/2 limen mehu

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Mausta, jotta saat tasapainoisen kokonaisuuden.

Kokoa salaatti sekoittamalla kasvikset, revitty liha ja kastike keskenään suuressa kulhossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti