keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Siikaa ja rosmariiniöljyä.


Joulukuu eli juhlakausi alkakoon. Joulun ruoista kalapöytä on minun suosikkini ja niin tuntuu olevan monen muunkin. Onneksi ihania kalaherkkuja ei tarvitse jättää vain suureen juhlaan, vaan kaloja voi kattaa pöytään aiemminkin.

Kuten vaikka tulevana Itsenäisyyspäivänä. Tämä Glorian ruoan & viinin rosmariiniöljyllä marinoitu siika sopii mielestäni talven juhlakauteen loistavasti. Rosmariini ja chili tuovat siikaan sopivasti lämpöä. Ja jos öljyn laittaa tekeytymään huomenna, niin se ehtii vielä valmistua lauantaiksi.

Siikaa ja rosmariiniöljyä

500 g nahatonta siikafileetä
1/2 dl rosmariiniöljyä
1/2 dl sitruunan mehua
 1/4 tl valkopippuria myllystä
1/2 tl suolaa
noin 1/2 tl chililastuja
rosmariinia koristeluun

Valmista rosmariiniöljy 2 vuorokautta aiemmin. Yhdistä rosmariiniöljy ja sitruunan mehu kulhossa. Mausta suolalla, valkopippurilla ja chilillä.

Leikkaa siikafileet ohuiksi viipaleiksi. Upota palat öljy-sitruunamarinadiin yhdeksi minuutiksi. Nostele lautaselle tarjolle ja pirskottele päälle marinadia. Koristele rosmariinilla.

Rosmariiniöljy

1 dl oliiviöljyä
1 rosmariininoksa

Laita rosmariininoksa pulloon oliiviöljyn kanssa ja anna maustua vähintään 2 vuorokautta. Pidempi maustumisaika tuo voimakkaamman rosmariinin maun.

2 kommenttia:

  1. Eikö kaloja käytetä lainkaan pannulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Ei käytetä. Kalat vain marinoidaan nopeasti öljyssä ja seoksen sitruunahappo kypsyttää kalan kevyesti. Tämä on siis oikeastaan eräänlainen muunnelma cevichestä. Talviceviche!

      Poista