sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Pitkien yöunien ohrapuuro.


Minun nukkuessa puuro muhii uunissa pehmeäksi ja maistuvaksi. Voiko parempaa konseptia edes olla? Ja siitä huolimatta olen epäillyt tätä useamman vuoden ja ajatellut, että puuro kuitenkin joko kuivuu kasaan tai ei edes kypsy.

Nyt voin sanoa, että tämä epäilevä tyyppi oli väärässä. Miedolla lämmöllä ja pitkällä haudutusajalla se ei ole niin minuuteista kiinni, eikä välttämättä tunneistakaan. Puuro hautuu lempeässä lämmössä rauhassa maistuvaksi ja melkein makeaksi herkuksi, jolla on hyvä aloittaa aamunsa.

Yön yli muhinut ohrapuuro

Voita
1,5 dl ohraryynejä
1 l kevytmaitoa
suolaa

Voitele kannellinen uunivuoka. Mittaa vuokaan ohraryynit, maito ja suola ja sekoita. Laita kansi päälle ja nosta 90-asteiseen uuniin.

Harjaa hampaat, mene sänkyyn ja lue hetki kirjaa. Nuku noin 8 tuntia. Muutama hetki heräämisen jälkeen voit hipsiä uunille ja nostaa kypsän puuron pois. Nauti voisilmän kanssa. Tai hillon, jos se houkuttaa enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti