Kuluva kesä on kyllä ollut kaalin juhlaa. Grillatun kaalin ja Hanna G:n kaalisalaatin lisäksi olen ollut aivan onneissani kukkakaalista. Sekin on päässyt grilliin, mutta on kukkakaalia syöty myös raakana, friteerattuna ja paahdettuna.
Ja sitten kevyesti keitettynä ihanan yrttisen munavoisulan kanssa. Maailmassa kun ei ole montaakaan asiaa, jota ei voisula parantaisi. Ohje on napattu vanhasta Glorian ruoasta ja viinistä.
Kukkakaali yrttisellä munavoisulalla
1 iso tai 2 pientä kukkakaalia (pieni on yleensä makeampi)
2 kananmunaa
125 g voita
1-2 dl hienonnettua salviaa
2 dl hienonnettua persiljaa
Keitä kananmunat kypsäksi. Keltuainen saa jäädä kunnolla keltaiseksi, mutta ei valuvaksi.
Puhdista kukkakaali, mutta jätä suojalehdet paikoilleen. Keitä suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi, koosta riippuen 10-15 minuuttia.
Sulata voi ja lisää joukkoon hienonnetut yrtit ja pilkotut kananmunat.
Nosta keitetyt kukkakaalit vadille ja availe kukintoja hieman sormilla. Lusikoi yrttinen voiseos kukkakaalien päälle ja koloihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti