Wanha Fiskari sijaitsee Kotkassa meren läheisyydessä ja merellisyys näkyy myös sisustuksessa. Ravintolasta löytyy esim. kapteenin pöytä. Meidän pöydän päädyssä oli iso akvaario, jonka asukkaat tarjosivat hupia syöjille, vaikka kaikkia aikuisia olemmekin.
Alkudrinkiksi nautimme ravintolan erikoisuuden, jossa oli ainakin valkoviiniä, mustaherukkalikööriä ja kirkasta. Juoman jujuna oli kuitenkin lasin ympärille sidottu tervanaru, joka tuoksui mahtavalle. Ja narun sai tietysti muistoksi mukaan.
Alkuruokien suhteen seurueemme jakautui kahtia. Naisille vuohenjuustolla gratinoitua punajuurta ja miehille etanoita valkosipulivoissa. Molemmat yksinkertaisia, maistuvia ja onnistuneita annoksia.
Pääruoissa hajonta oli vielä suurempaa. Pöydässä oli kuhaa voi-viinikastikkeella, lämminsavulohta metsäsienikastikkeella ja poroa puolukkakastikkeella.
Ja jälkiruoaksi klassikko: jääkarpaloita ja kuumaa kinuskikastiketta.
Ruoat olivat hyviä, tunnelma ravintolassa välitön ja ilta oikein onnistunut. Ja synttärisankarikin saatiin yllätettyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti