perjantai 21. tammikuuta 2011

Inspiroitunut sienikeitto.

Tai en tiedä oliko keitto inspiroitunut, mutta keittäjä inspiroitui viime viikolla ilmestyneestä Glorian ruoka & viini -lehdestä. Lehdessä on sarja, jossa valmistetaan menu tunnissa. Uusimmassa numerossa alkuruokana oli savunmakuinen siitakesienikeitto, josta inspiroituneena valmistimme saman tapaisen keiton. Leipäjuusto tuo keittoon ihania narskuvia sattumia. Unelias kokki oli myös inspiroitunut samasta lehdestä ja valmistanut keiton alkuperäisen ohjeen mukaan.


Savunmakuinen sienikeitto
2 annosta
 1 rs siitakesieniä
1 iso sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
kourallinen kuivattuja mustatorvisieniä
4 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
6 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
noin 50 g savujuustoa
75 g leipäjuustoa kuutioina
suolaa
mustapippuria 

Kuullota hienonnetut sipulit voissa pehmeiksi. Lisää pilkotut siitakesienet ja paista 5 minuuttia. Laita joukkoon 3/4 osaa hienonnetusta timjamista ja kasvisliemi sekä kuivatut sienet. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia (maku syvenee keittoajan pidentyessä). Lisää lopussa kuohukerma, savujuusto pieninä paloina ja kiehauta, jotta juusto sulaa. Anna keiton porista hetki, mausta suolalla ja pippurilla ja lisää hetki ennen tarjoilua paloiteltu leipäjuusto. Ripottele loput timjamit annosten päälle.



Keiton kanssa söimme erilaisia italialaisia leikkeleitä, juustoa ja kovaa leipää. Oikein onnistunut perjantai-ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti