lauantai 15. joulukuuta 2012

Balsamiviinietikkaa ja karamellisoitua sipulia.


Tämä on aivan fantastinen kasvisohje talvea varten! Resepti julkaistiin Hesarissa marraskuun lopussa ja olen tehnyt tätä jo monta kertaa joko lihan lisukkeeksi tai salaattiin. Koukuttavan hyvää.

Syön aivan tyytyväisenä ohjeen neljä sipulia yksinäni, joten suosittelen ainesten tuplaamista.

Balsamiviinietikalla maustetut karamellisoidut sipulit

2 keltasipulia
2 punasipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
pippuria

Kuori sipulit ja leikkaa neljään osaan. Laita sipulit paistovuokaan.

Sekoita keskenään oliiviöljy, balsamiviinietikka ja hunaja. Kaada seos sipuleiden päälle ja pyörittele sipulit seoksessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda sipuleita 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Pyörittele sipuleita muutaman kerran paistamisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti