lauantai 13. joulukuuta 2014

Jos aamiaisleivällä on pekonia ja avokadoa, niin...


eihän se voi olla muuta kuin jumalaista. Tällaisia kuin syö sunnuntaiaamuna, niin seurauksena on tyytyväistä hyrinää koko päiväksi.

Tutustuin joku aika sitten viehättävään tanskalaiseen (tietysti ovathan viehättävä ja tanskalainen lähes synonyymeja) ruokablogiin A Tasty Love Story. Reseptejä, jotka yhdistävät sopivasti terveellisyyttä, herkullisuutta, helppoutta ja pieniä oivalluksia. Ja nämä leivät ovat sieltä kotoisin granaattiomenansiemeniä lukuun ottamatta.

Aamun avokado-pekonileivät
2 avokadoa
1 pkt pekonia
150 g tuorejuustoa
täysjyvädijonia
hunajaa
mustapippuria
muutama viipale täysjyväleipää
granaattiomenansiemeniä koristeluun

Halkaise avokadot, poista kivi ja irrota avokadon puolikkaat kuoristaan. Viipaloi avokadot niin, että saat yhdestä puolikkaasta 4 viipaletta. Halkaise pekoniviipaleet pituussuunnassa ja kääräise yksi pekonisuikale aina yhden avokadoviipaleen ympärille.

Nostele avokadot pellille ja paista 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pekoni on ruskistunut. Avokadojen paistuessa uunissa mausta tuorejuusto parilla teelusikallisella täysjyvädijonia, yhdellä teelusikallisella hunajaa ja mustapippurilla.
Paahda leivät ja levitä päälle kerros tuorejuustoa. Nosta päälle pari avokado-pekoniviipaletta ja ripottele pinnalle granaattiomenansiemeniä tuomaan raikkautta. Nauti lehden ja kahvin kanssa. Tai teen, jos kuulut

4 kommenttia:

  1. Onko annosmäärät yhdelle, kahdelle vai ......?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tästä määrästä söi kaksi runsaista sunnuntaiaamiaisista pitävää. Jos aamiaisella on tarjolla muutakin, niin leipiä riittää kyllä neljällekin.

      Poista