torstai 24. toukokuuta 2012

Raparperia ilman sokeria.


Olen lääkärin ohjeistuksesta välttänyt sokeria nyt noin kuukauden ajan. Minulle, joka rakastan jäätelöä, pidän suklaasta, leivon mielelläni ja haluan päättää hyvän aterian jälkiruokaan, se on ollut välillä vähän tylsää. Ja kauppoihin ilmestynyt kuningas raparperi meinasi jo katkaista kamelin selän. Voiko raparperia valmistaa ilman sokeria?

Onneksi löysin ihastuttavan Green Kitchen Stories -blogin ja raparperi-omenakompotin. Hedelmien syöntiäkin olen pyrkinyt vähän vähentämään, mutta ilman omenaa tämä olisi varmasti ollut liian hapanta. Normaalioloissa olisin laittanut ohjeen mukaiset kaksi. Vaniljainen, vähän hapan raparperi toi onneksi juuri oikean alkukesän maun jogurttiin, vaikka ei sokeria sisältänytkään.Raparperi-omenakompotti

2-4 raparperinvartta
2 omenaa
1/2 tl vaniljaa

Kuori ja viipaloi raparperit. Kuutioi omenat. Laita kaikki ainekset pieneen kattilaan ja kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja anna kypsyä 7-10 minuuttia. Älä kypsennä raparperia liikaa, jotta se ei hajoa. 

2 kommenttia:

  1. Tämä on jo vanha postaus, mutta jos sokerin välttely on ajankohtaista myöhemmin, niin kannattaa tutustua Iherbin steviavalikoimiin. ;) Nestemäistä vanilja- tai sitruunasteviaa on näppärä lisätä valmiiseen raparperiherkkuun maun mukaan. ;)

    VastaaPoista