torstai 11. kesäkuuta 2015

Raparperi-tuorepuuro


Tuorepuuro on aika kätevä juttu. Sen voi tehdä valmiiksi illalla ja aamulla ei tarvitse kuin viipaloida hedelmä tai kaksi joukkoon. Tai jos sen haluaa syödä välipalaksi kuten minä, niin sitten sekoittaa ainekset aamulla purkkiin ja ottaa purkin mukaan töihin. Iltapäivällä voi sitten kipaista jääkaapille, jossa puuro odottaa päällisiä vaille valmiina.

Tätä raparperi-tuorepuuroa varten keitin happamahkon hillokkeen. Makeamman puuron ystävät voivat hyvin lisätä hunajaa enemmänkin. Puuroannoksesta riittää minulle pariksikin iltapäiväksi, mutta aamulla saattaisin syödä koko satsin kerralla.

Raparperi-tuorepuuro

1 dl raparperihilloketta
1 dl kaurahiutaleita
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl chia-siemeniä
hedelmiä & marjoja

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna puuron tekeytyä ainakin pari tuntia. Kruunaa puuro hedelmillä tai marjoilla ennen syömistä. Mansikat ovat raparperin perinteinen pari, mutta ananas ja pensasmustikatkin maustuivat oikein hyvältä.

Raparperihilloke

4 dl raparperia viipaloituna
1 dl vettä
1/2 limen mehu
1 rkl hunajaa

Mittaa raparperi ja vesi kattilaan. Purista joukkoon puolikkaan limen mehu. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes raparperi on täysin muhjaantunut. Sekoita hunaja vielä lämpimän hillokkeen joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti