torstai 10. helmikuuta 2011

Silakka Välimerellä.

WWF julkaisi taas tammikuussa päivitetyn kalaoppaan. Kalaoppaassa eri kalalajeille näytetään vihreää, keltaista tai punaista valoa sen mukaan, että kannattaako lajia suosia, harkita vai välttää. Kalaoppaan lukeminen on ihanan valaisevaa. Muistaa taas mitä kaikkia lajeja onkaan mahdollista syödä ihan hyvällä omatunnolla. Lohta tulee valittua ehkä vähän liiankin usein, koska se on muka jotenkin helpompaa kuin muut kalat. Ja tietysti lohta tulee syötyä usein myös graavattuna ja kylmä- sekä lämminsavustettuna.

Tällä kertaa valmistettiin kuitenkin vihreän valon silakkaa. Kalaoppaassa mainitaan, että suomalaiset syövät vuodessa vain 200 g silakkaa per henkilö. Se on kyllä todella vähän. Feta-silakoiden ohjeen olen joskus kirjoittanut ylös aamu-tv:n ruoka-osiosta. Eikä silakkafileiden valmistaminen nyt kovin paljon lohen valmistamista vaikeampaa ole...



Feta-silakat
500 g silakkafileitä 
100 g (öljyyn säilöttyä) fetaa
0,5 dl silputtua ruohosipulia
4 murskattua hapankorppua
3 rkl öljyä (fetapurkista tai pullosta)
mustapippuria

Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois. Laita puolet fileistä voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet mustapippurilla. Murenna päälle fetajuusto ja ripottele silputtu ruohosipuli. Nosta loput fileistä päälle nahkapuoli ulospäin. Sekoita hapankorppumurska ja öljy keskenään ja ripottele silakoiden päälle. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

Mielestäni feta-silakoiden kanssa sopii erityisen hyvin sitruunan kuoriraastella maustettu perunamuusi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti