Tällä kertaa valmistettiin kuitenkin vihreän valon silakkaa. Kalaoppaassa mainitaan, että suomalaiset syövät vuodessa vain 200 g silakkaa per henkilö. Se on kyllä todella vähän. Feta-silakoiden ohjeen olen joskus kirjoittanut ylös aamu-tv:n ruoka-osiosta. Eikä silakkafileiden valmistaminen nyt kovin paljon lohen valmistamista vaikeampaa ole...
Feta-silakat
500 g silakkafileitä
100 g (öljyyn säilöttyä) fetaa
0,5 dl silputtua ruohosipulia
4 murskattua hapankorppua
3 rkl öljyä (fetapurkista tai pullosta)
mustapippuria
Leikkaa silakkafileistä selkäevät pois. Laita puolet fileistä voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet mustapippurilla. Murenna päälle fetajuusto ja ripottele silputtu ruohosipuli. Nosta loput fileistä päälle nahkapuoli ulospäin. Sekoita hapankorppumurska ja öljy keskenään ja ripottele silakoiden päälle. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Mielestäni feta-silakoiden kanssa sopii erityisen hyvin sitruunan kuoriraastella maustettu perunamuusi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti