Pistaasisiikaa salaattipedillä
2 (n. 400 g) siikafileetä
2 tl sitruunan raastettua kuorta
1 1/2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
suolaa
voita paistamiseen
Parsa-punasipulisalaatti
1 nippu vihreää parsaa
1 punasipuli
2 rkl oliiviöljyä
1/2 tl suolaa
1 tl hunajaa
3 kananmunaa
1 ruukku tammenlehtisalaattia
1 ruukku rucolaa
Valmistele parsat leikkaamalla puumainen tyvi pois ja halutessasi kuorimalla. Sido parsat paistinarulla nipuksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä 3-4 minuuttia. Voit keittää kananmunat samassa vedessä. Kiehuvaan veteen laitettaessa pehmeän kananmunan keittoaika on noin 6 minuuttia. Jäähdytä kananmunat kylmällä vedelle.
Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita oliiviöljy, suola ja hunaja keskenään. Lisää joukkoon punaispuli renkaat ja anna marinoitua kalojen paistamisen ajan.
Sekoita raastettu sitruunankuori, suola ja rouhitut pistaasipähkinät. Painele siikojen nahaton puoli rouheeseen. Voit tietysti paneroida myös molemmat puolet, mutta sitten siian nahka ei paistu rapeaksi. Kuumenna voi pannulla. Paista ensin pähkinäpuoli rapeaksi ja sen jälkeen nahkapuoli.
Kokoa salaatti repimällä ensin tammenlehtisalaatti ja rucola tarjouluastialle. Lisää joukkoon pilkotut parsat ja punasipuli marinadeineen. Nosta kananmunat kokonaisina salaatin päälle ja leikka puoliksi vasta siinä, jotta saat ihanan valuvan keltuaisen salaatin joukkoon. Nosta päällimmäiseksi siiat.
En osaa sanoa, oliko ruoka juuri se kaikkein optimaalisin palautumisruoka, mutta herkullista se oli ainakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti