torstai 26. toukokuuta 2011

Punainen tomaatti.

Viime kesän ykkössuosikki on palannut takaisin! Gazpacho on ihanaa ja koukuttavaa ja sopii täydellisesti tulevan kesän toivottavasti helteisiin päiviin. Tähän täytyy ehdottomasti valita lähes ylikypsiä, pehmeitä tomaatteja ja hyvänmakuista oliiviöljyä. Ja mitä sileämmäksi keiton jaksaa soseuttaa, sen paremmalta se maistuu.



Ohje on alunperin Gloriasta. Edessä on kaikkien aikojen Gazpacho-kesä!

Gazpacho
3 viipaletta hyvää vaaleaa leipää
1 dl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
16 kypsää tomaattia
1 punainen paprika
pari kuivattua chilipaprikaa
suolaa & mustapippuria

Leikkaa leivistä reunat pois. Laita viipaleet kulhoon ja kaada päälle 1 dl oliiviöljyä ja viinietikka. Anna maustua ja pehmetä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Poista tomaateista ja paprikasta kannat ja siemenet. Pilko ja laita kulhoon leipien päälle. Soseuta keitto sauvasekoittimella mahdollisimman sileäksi. Mausta ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Ripottele päälle esimerkiksi krutonkeja ja pieneksi pilkottua kevätsipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti