maanantai 4. heinäkuuta 2011

Vietnamilainen kevätrulla.

Vietnamilaiset kevätrullat ovat huippua kesäruokaa. Et tarvitse uunia tuomaan vielä lisää lämpöä kotiin ja rullien sisälle voi laittaa kaikkia kesän parhaita kasviksia mielin määrin. Ainoa kuumennettava asia on vesi, johon riisipaperit on kastettava ennen täyttämistä ja rullaamista.




Me nostimme kaikki täytteet ja kuumavesiastian pöytään ja täyttelimme rullia samalla jutellen sitä mukaa kun niitä söimme. Riisipaperi pysyy yllättävän hyvin ehjänä kasteltaessa, eikä rullaaminen ole lainkaan vaikeaa. Me dippasimme rullia soijaan ja sweet chilikastikkeeseen (ja tulista rakastava mieheni myös Pain 100% - nimiseen kastikkeeseen). Täytteeksi voi laittaa melkein mitä tahansa. Kasvikset kannattaa pilkkoa mahdollisimman pieneksi, jotta täyttäminen on helppoa.
Meillä oli tällä kertaa seuraavat täytteet:
varhaiskaalia
porkkanaa
sipulia
retiisejä
katkarapuja
inkivääriä
chiliä
basilikaa
korianteria
minttua
wasabilla maustettua majoneesi


Rullat voi tietysti myös tehdä valmiiksi ja tarjota täytettyinä vaikka alkuruoaksi, jos ei halua sählätä pöydässä kuuman veden ja lukuisten astioiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti