maanantai 11. heinäkuuta 2011

Kesäinen kalakeitto.

Glorioan ruoan & viinin edellinen numero (4/2011) oli todella herkullinen ja kokeiluun on päätynyt jo useampikin ohje, joista yhden olen blogannutkin. Viikko sitten maanantaina teimme vähän yksinkertaistetun version kirveliöljyllä maustetusta kesäkeitosta.



Kesäinen kalakeitto
1/2 kukkakaalia
1 parsakaali
10 retiisiä
1 dl silvottuja herneitä
2 porkkanaa
4 vaalealihaista kalafileetä
5 dl kasvislientä
1 dl valkoviiniä
suolaa
mustapippuria
voita
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja mausta valkoviinillä ja suolalla tarpeen mukaan. Lisää liemeen pieniksi leikatut kaalien kukinnot, viipaloidut retiisit ja porkkanat sekä herneet. Anna kiehua muutama minuutti. Kasviksiin saa jäädä purutuntumaa ja kesäkasvikset kypsyvät todella nopeasti, joten kannattaa olla silmä tarkkana. Paista kasvisten kiehuessa suolalla ja pippurilla maustetut kalafileet voissa.

Kokoa annokset laittamalla lautasen pohjalle kasviksia ja lientä ja nostamalla rapeat kalafileet päälle. Viimeistele annokset kirveliöljyllä. Meillä oli jäänyt aiemmasta ruoasta muutama katkarapu, jotka lisäsimme myös annoksen päälle.

Kirveliöljy
1 ruukku kirveliä
1 dl oliiviöljyä
1/2 tl sokeria
1 tl suolaa
Soseuta ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti