sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Omenassa on katkarapu.

Viime viikonloppuna pääruoaksi tarjotulle hirvipadalle yritettiin keksiä jokin tarpeeksi raikas alkuruoka, joka ei täyttäisi liikaa ja sopisi marraskuuhun. Valinta osoittautui melko hankalaksi ja vaati useampien lehtien ja kirjojen selailua.

Viini-lehdestä vuodelta 2010 löytyi kiinnostavan kuuloinen resepti: piparjuurikatkaravuilla täytetty uuniomena. Suolainen uuniomena oli meille jotakin aivan uutta, joten poikkeuksellisesti resepti testattiin etukäteen.

Piparjuuri raikasti ruokaa ihanasti ja omenan makeus jäi yllättäen taka-alalle. Omena toimi juuri toivotulla tavalla alkuruokana ja jätti tilaa ja ruokahalua hyvin täyteläiselle hirvipadalle.



Piparjuurikatkaravuilla täytetyt uuniomenat.

4 kotimaista kiinteää omenaa
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl rypsiöljyä
2 tl raastettua piparjuurta
1/2 tl suolaa
1/4 tl rouhittua viherpippuria
2 rkl omenahilloa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl hienonnettua persiljaa
180 g kuorittuja kypsiä katkarapuja
1 dl raastettua gruyerejuustoa

Pese omenat ja leikkaa niiden ylä- ja alaosista pienet viipaleet pois, jotta omenat pysyvät pystyssä. Poista siemenkodat omenaporalla. Koverra omenoita esimerkiksi meloniraudalla sen verran, että täytteelle tulee tilaa. Säästä sisuksista kaksi kolmasosaa täytteeseen.

Nosta omenat uunivuokaan tai pellille ja tuki poranreikä omenan palalla, jotta täytteet eivät valu.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuleita minuutti. Lisää omenasilppu ja jatka paistamista noin 5 minuuttia. Mausta seos piparjuurella, suolalla, pippurilla ja omenahillolla. Kannattaa testata piparjuuren vahvuus etukäteen, jotta se maistuu sopivasti seoksesta. Lisää tuorejuusto. Hienonna persilja ja sulatettu katkaravut ja sekoita ne seoksen joukkoon.

Täytä omenat rapuseoksella ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista omenoita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Omenat saavat kypsyä, mutta niiden pitää pysyä hyvin koossa. Tarjoa lämpiminä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti