keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Papua pastaan.

Ruokatavoitteen neljäs piste suoritettu. Olen ehkä vähän huolissani tahdista, koska nyt on kuitenkin jo marraskuu. Ja yhtäkään tekemästäni ruoasta en ole tehnyt uudestaan ja kehittänyt eteenpäin. Ehkä testailen reseptejä vuodenvaihteeseen ja jatkokehittelen siitä eteenpäin.


Tämän papupastan valmistin periaatteessa päivän myöhässä, sillä eilen oli Maailman vegaanipäivä. Tarvitsisin ehdottomasti jonkinlaisen ruokakalenterin, jotta pääsisin nauttimaan kaikista teemapäivistä. Nyt herään niihin usein liian myöhään. Tänä syksynä on mennyt ohi ainakin jo Kansallinen korvapuustipäivä. Onneksi Kansainvälinen Suomalaisen Oluen Päivä oli isosti esillä Hesarin etusivulla, joten siitä pääsi nauttimaan.

Papupastan ohje on Kausiruokaa-kirjasta. Ohjeesta poiketen lisäsin sipulin ja valkosipulin määrää ja kruunasin ruoan oliiveilla.

Papupasta

1 prk voipapuja
2 punasipulia
5 valkosipulin kynttä
1 prk tomaattipyreetä
1 dl vettä
oliiviöljyä
sokeria
suolaa
mustapippuria
kuivattuja yrttejä

200 g pastaa

Keitä pasta ohjeen mukaan. Yritä ajoittaa se niin, että se valmistuu samaan aikaan nopean kastikkeen kanssa.

Suikaloi sipulit ja viipaloi valkosipuli. Kuullota sipuleita, mustapippuria ja suolaa oliiviöljyssä muutama minuutti. Lisää pannulle huuhdotut ja valutetut pavut ja paista pari minuuttia. Lisää tomaattipyree, vesi, sokeri ja yrtit ja sekoita kunnolla. Anna kastikkeen kuumentua.

Sekoita halutessasi joukkoon myös tuoreita yrttejä. Kääntele pasta papuseoksen joukkoon. Ripottele päälle vielä oliiviöljyä ja halutessasi oliiveja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti