sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Merimiehen sinisimpukat.

Ihanan ruokaisa Pyhäinpäiväviikonloppu. Perjantaina nautittiin illallista Motissa. Plussaa ruoasta ja miinusta akustiikasta. Neljän hengen seurueenkin kesken keskustelun käyminen oli lähes mahdotonta. Lauantaina ilo jatkui herkullisella brunssilla appivanhemmilla.

Illalla kruunattiin vielä päivä aloittamalla glögikausi omena-inkivääriglögillä ja syömällä sinisimpukoita Merimiehen tapaan ja itse tehtyjä ranskalaisia valkosipulimajoneesilla.



Mitä elämä olisi ilman ruokaa? Pyhäinpäivän teeman mukaisesti musiikiksi sai illallisen aikana valita vain jo kuolleiden artistien musiikkia. Levylistalle pääsivät niin Doors, Frank Sinatra kuin Amy Winehousekin.

Merimiehen sinisimpukat

2 pussia sinisimpukoita
voita
2 shalottisipulia
2-5  kpl valkosipulinkynsiä
noin 2 dl kuivaa valkoviiniä (esim. riesling)
suolaa
mustapippuria
(kuivattua chiliä)
tuoretta persiljaa

Kuori ja pilko sipulit. Käytä valkosipuleja makusi mukaan. Itse pidän simpukoista runsaasti valkosipulisina. Kuullota sipuleita voissa isossa kattilassa. Kaada joukkoon pari desiä viiniä ja mausta liemi suolalla ja pippurilla.

Anna liemen kiehahtaa ja kaada joukkoon pestyt ja puhdistetut sinisimpukat. Peitä kattila kannella ja anna kiehua noin 3 minuuttia kunnen simpukat ovat avautuneet. Ravista kattilaa muutaman kerran kunnolla. Kaikkien simpukoiden ei tarvitse koskea liemeen, koska myös höyry kypsentää niitä.

Lisää kattilaan runsaasti hienonnettua tuoretta persiljaa ja nosta kattila pöytään. Tarjoa ranskalaisten tai leivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti