torstai 22. maaliskuuta 2012

Aamujen nostattaja - smoothie.

Auringonpaiste ja lumen alta paljastuva asfaltti ovat saaneet sen taas aikaan: smoothie on tullut takaisin ja vatsaa lämmittävät puurot on unohdettu. Juuri tällä hetkellä janoan vihreää, janoan raikastusta ja tuulettumista. En halua hauduttaa tai keittää, enkä kaipaa lohdutusta. Haluan avata ikkunat, antaa auringon paistaa silmään ja laittaa poppikoneen soimaan.

Tällaisina päivinä aamu alkaa parhaiten smoothiella. Minun versioni ei ainakaan vielä ole kovin high-tech, eikä sisällä eksoottisia super foodeja. Viherpirtelöitä katson lähinnä ihailun ja kauhun sekaisin tuntein. Askel kerrallaan, ja tästäkin smoothiesta saa vaikka mitä hyvää ja kehoa hellivää.



Perusohje on Evitasta ja sitä muokkailen aina aamun mukaan. Perusohjeeseen tulee reilu 100 g mustikoita, banaani, 2 rkl kaurahiutaleita, 1 rkl kauraleseitä, 1 rkl pellavansiemeniä, reilu ruokalusikallinen saksanpähkinöitä ja 1/2 prk rahkaa. Tällä ohjeella smoothiesta tulee lusikoitavan paksua.

Tämän lisäksi harjoittelen niitä vihersmoothieita laittamalla joukkoon muutamaan lehden tammenlehtisalaattia tai pinaattia. Joskus korvaan pellavansiement tahinilla tai seesaminsiemenillä. Saatan myös kaataa joukkoon tyrnimehua. Tai korvata kautaleseet ruisleseillä. Loputtomasti mahdollisuuksia ja loputtomasti kevätenergiaa!

2 kommenttia:

  1. Kokonaisten pellavansiementen sijasta käyttäisin
    rouhetta, siten saisin varmemmin kaiken sen hyvän
    hyödyksi mikä pellavan siemenessä on.

    VastaaPoista
  2. Totta, tätä olen itsekin miettinyt. Saaristolaisleipää varten olen ostanut kokonaisia siemeniä ja haluan käyttää ne loppuun, ettei jauhokoisat taas iske. Yritän kyllä pureskella siemenet...

    VastaaPoista