maanantai 19. maaliskuuta 2012

Chorizo-simpukkapasta.

Tämän vuoden ensimmäinen, tammikuussa ilmestynyt, Glorian ruoka&viini oli harvinaisen herkullinen numero. Sain sen käsiini vasta ilmestymistä seuraavana päivänä ja malttamattomana selasin sen läpi heti Herkun aulassa.

Tämä merellinen makkara-simpukkapasta on kyseisestä numerosta. Tomaattikastike, makkara ja simpukat muodostivat ihanan täyteläisen kastikkeen. Muut maut olivat tarpeeksi vahvoja, jotta tomaatti ei puskenut liikaa läpi, kuten se mielestäni joskus tekee.



Chorizo-simpukkapasta

200 g kuorittuja pakastesimpukoita
1 kg pihvitomaatteja
1 fenkoli
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150 g chorizoa, sellaista raakamakkara versiota
2 rkl öljyä
2 rkl tomaatipyreetä
5 uunipaahdettua tomaattia chilimarinadissa
1 tl sokeria
suolaa
1 dl hienonnettua basilikaa

Ota simpukat sulamaan. Ne saavat olla vähän kohmeessa kastikkeeseen lisättäessä.

Halkaiset tomaatit ja poista niistä kannat. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Halkaise fenkoli, poista kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Leikkaa makkarat noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.

Kuumenna öljy kasarissa. Lisää sipulit ja fenkoli. Paista noin 5 minuuttia kunnes sipuli pehmenee. Lisää makkarat ja tomaattipyree. Jatka paistamista muutama minuuttia ja lisää soseutetut tomaatit, uunipaahdetuttomaatit ja sokeri. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia.

Mausta kastike tarvittaessa suolalla. Lisää simpukat ja anna kiehua kannen alla 5 minuuttia. Lisää basilika aivan lopuksi.

Tarjoa vasta keitetyn pastan ja raastetun parmesaanin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti