tiistai 23. huhtikuuta 2013

Rouskuvat, paahdetut kikherneet.


Paahdettuja kikherneitä? Millaisia ne mahtavatkaan olla, mietin kun luin reseptin Oliviasta. Niitä oli kokeiltava ehdottomasti. Ja kyllä kannatti.

Kypsät kikherneet pyöriteltiin mausteöljyssä ja paahdettiin kuumassa uunissa rapeiksi. Rouskuviin pikkuisiin palloihin iski suorastaan himo ja pystyin hädin tuskin säästämään niitä seuraavan päivän lounassalaattia varten. Ensi kerralla teen tuplasatsin.

Minusta on vieläkin hämmentävää, miten pehmeästä kikherneestä tulee tällainen rapsakka, napostelumainen pallukka.

Paahdetut kikherneet

1 tlk kikherneitä
2 rkl öljyä
2 tl garam masala -mausteseosta
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl chiliä

Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä ja kuivaa ennen mausteöljyn lisäämistä. Sekoita kaikki mausteet öljyn joukkoon ja yhdistä kikherneet ja mausteöljy leivinpaperilla päällystetyllä uunipellillä.

Paahda kikherneitä 200-asteisen uunin kiertoilmatoiminnolla noin 35 minuuttia. Kikherneet saavat rapeutua ihan kunnolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti