keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Scamorza - tuliaisia Milanosta.

 


Viime viikkoisella Milanon matkalla en juuri ehtinyt kiertelemään kauppoihin, vaikka olisihan se ollut kiva käydä katselemassa vaikka italialaisia kenkiä... Kokonaan ilman tuliaisia en voinut kuitenkaan maasta poistua, vaan kipaisin ruokakauppaan hetki ennen lähtöä ja täytin korin juustoilla.

Toinen valitsemistani juustoista oli scamorza, jota ostin sekä tavallisena että savustettuna. Scamorza tehdään lehmämaidosta ja ilman savustusta se on maultaan hyvin mieto. Scamorza sopii hyvin ruoanlaittoon ja grillattavaksi ja grillattuna siihen ensimmäisen kerran tutustuinkin. Grillattuna juusto maistuu aivan fantastiselta leivän välissä. Ja kuvassa oleva annos syötiin Milanossa, grillattua kesäkurpitsaa ja scamorzaa. Mahtavan hyvää kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Scamorzan muoto johtuu muuten narusta, joka on sidottu siihen juuston ripustamista varten. Kaikkea sitä Wikipediasta oppii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti