maanantai 10. kesäkuuta 2013

Varhaiskaalia carbonaran tapaan.


Tästä Glorian ruoan & viinin reseptistä tuli yksi tämän hetken varhaiskaalisuosikeistani. Ruoka on täydellistä arkiruokaa nopeutensa vuoksi. Ja varhaiskaalia ei voi olla liian usein.

Korvasin reseptin raa´an kananmunan keltuaisen uppomunalla kahdesta syystä. Yksi: en ikinä keksi mitään käyttöä ylijääneille valkuaisille. Kaksi: uppomuna oli näppärä kypsentää jo valmiiksi kaalia varten keitetyssä vedessä. (Kolmaskin syy taitaa olla. Olen aika iloinen, että olen oppinut valmistamaan uppomunia.) Oikaisin myös kaalin pilkkomisessa. Ohjeessa lehdet irrotettiin ja pilkottiin yksitellen, minä laitoin ronskisti kaalin puoliksi ja siipaloin menemään.

Varhaiskaali carbonara

Noin 750 g varhaiskaalia
1 pkt pekonia
Noin 25 g voita
1 dl raastettua parmesaania
mustapippuria
suolaa
tuoretta basilikaa
2 kananmunaa
etikkaa

Puolita kaali ja leikkaa se suikaleiksi. Ryöppää kaalisuikaleita suolalla maustetussa vedessä alle minuutti. Nostele kaalit reikäkauhalla siivilään valumaan ja jätä vesi poreilemaan kevyesti uppomunia varten.

Pilko pekoni suikaleiksi ja ruskista pannulla. Lisää joukkoon voi, anna sulaa ja lisää valutetut kaalit. Pyörittele komeutta pannulla, kunnes maut ovat sekoittuneet. Mausta mustapippurilla.

Valmista tällä aikaa uppomunat. Riko munat kahteen lasiin. Laita kevyesti poreilevan veden joukkoon 1 rkl etikkaa. Tee veteen kauhalla laiska pyörre ja kaada munat joukkoon. Anna kypsyä noin 3 minuuttia ja nosta reikäkauhalla pasta-annosten päälle. Kruunaa annos parmesaanilla ja basilikalla.

1 kommentti:

  1. Tämä oli tosi hyvää ja helppo tehdä ja kunhan uppomunista tulee kauniimpia niin se on Perfekt!

    EeEe

    VastaaPoista