lauantai 21. joulukuuta 2013

Lauri Torttulan luumuhillo.

 
Piparinimigeneraattori antoi minulle nimeksi Lauri Torttula. Lauri Torttula! Kapinoin sitä vastaan, mutta täytyy myöntää, että jos juustot eivät ole kuvioissa mukana, niin pidän joulutortuista paljon enemmän kuin joulupipareista.
 
Luumumarmeladin kanssa minulla on kuitenkin aina sama ongelma. Sitä jää yli puoli purkkia jääkaappiin pyörimään ja joskus juhannuksen tienoilla heitän sen Bioskaan.
 
Tänä vuonna kokeilin tehdä luumuhilloa itse. Ja se toimii, eikä levähtänyt uunissa. Laitoin kattilaan pari senttiä omenamehua, mutta varmasti lähes mikä tahansa neste käy. Lisäsin kourallisen kuivattuja luumuja ja pätkän vaniljatankoa ja annoin porista hetken, jotta luumut pehmenivät. Sen jälkeen sauvasekoitin käteen, vaniljatanko pois ja soseutus. Helppoa kuin luumuhillon teko! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti