sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Freekeh - vihreää vehnää salaatissa.


Elokuussa ostin Hakaniemen metroaseman etnisestä ruokakaupasta paketillisen freekehiä. Kävi niin kuin aina välillä käy ja paketti tönötti avaamattomana keittiön laatikossa vielä hetki sitten.

Onneksi Hesari muistutti minua freekehin olemassa olosta ja uskaltauduin avaamaan paketin. Freekeh on vihreää vehnää. Vehnänjyvät kerätään niiden vielä ollessa raakoja ja pehmeitä. Ne kuivatetaan auringossa, jonka jälkeen jyvät savustetaan ja vielä uudelleen kuivatetaan.

Kokonaisen freekehin keittoaika oli noin 30 minuuttia. Freekeh kannattaa huuhdella todella hyvin enne keittämistä, sillä joukossa oli jonkin verran hiekanjyviä. Keittämisen puolessa välissä heitin kattilaan vielä pussin pohjalle jääneet linssit ja loistava perusta lounassalaatille oli valmis.

Väriksi sekaan paahdettuja paprikoita, uunikuivattuja tomaatteja, salaattia ja muutama basilikanlehti. Lopuksi murustelin joukkoon vielä pienen palan fetaa tuomaan suolaisuutta ja täyteläisyyttä.

2 kommenttia:

  1. Kiva että freekehiä saa nyt SUomestakin.Olen sitä tuonut tuttaville tuliaisina kun sitä ei ennen ole oikein Suomesta löytynyt,mutta tuon Hesarin jutun jälkeen varmaan löytyy jatkossa helpostikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, olisi kiva kuulla, mihin itse käytätä freekehiä?

      Poista