sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Nelostien varrella - munkkeja, leipää, lakua ja muita pysähdyspaikkoja.


Pitkällä automatkalla pysähdyspaikat ovat matkanteon suola. Niitä tarvitsee olla tarpeeksi tiheästi, jotta matkantekoon ei puudu, mutta ei liian tiheästi, jotta matka etenee ja taukoa alkaa jo kaivata.

Pysähdyspaikoilta tahtoisin löytää uusia herkullisia makuja, en samoja ympäri Suomen myytäviä pakastepullia. Paikkakunnan kädenjälki saa ehdottomasti näkyä. Ja mukavaa on, jos pysähdyspaikalta voi ostaa jotain myös matkanpäähän mukaan. Ja mikäs sen nautinnollisempaa kuin istua kyytiläisenä kahvimuki toisessa ja munkkirinkilä toisessa kädessä ja katsella ohi vilistäviä maisemia.

Listasin tähän muutamia meidän suosikkeja nelostien varrelta, jota tulee ajettua edes-takaisin ainakin kerran vuodessa. Jännä juttu, mutta kerta kerralta matka tuntuu lyhyemmältä.

Heila
Heinolassa oleva mahtava lähiruokatori, jossa tulee pysähdyttyä kotiin päin ajettaessa. Kahvilakin Heilasta löytyy, mutta me olemme keskittyneet yleensä kauppaan ja kasanneet ostoskoriin illan ruoat.

La Kar de Mumma
Hartolan kainalossa sijaitsevasta La Kar de Mummasta saa omassa leipomossa leivottuja tuotteita. Sekä makeiden herkkujen että leipien valikoima on todella laaja ja tuotteissa näkyy kivasti leipurin ote. Tällä kertaa mukaan lähti pari kardemummapullaa ja ihanaa spelttinäkkäriä. Kahvilassa on myös iso valikoima Vuohelan gluteiinittomia tuotteita mukaan ostettavaksi.

Pandan tehtaanmyymälä
Pandan tehtaanmyymälä Vaajakoskella on luonnollisesti täynnä lakua. Ja enemmän lakua on aina parempi kuin vähemmän lakua. Laku vaihtoehtojen määrää ei oikeastaan edes tajua ennen kuin pistää nenänsä tänne. Ja yleensä täältä saa aina myös maistiaisia.

Karoliinan Kestikievari
Ennen Nelostieltä piti kääntyä syrjään saadakseen Karoliinan Kahvimyllyn muhkeita kakkupaloja ja pullia. Nyt niitä löytyy myös tien varteen avatusta Karoliinan Kestikievarista. Ja samasta paikasta löytyy myös Jukolan Juustoa eli makoisaa cheddaria. Jos joskus ehdimme pysähtyä kahvimukin täyttämistä pidemmäksi aikaa, niin aion ehdottomasti kokeilla paikan maalaispizzoja.

Paakarin pysäkki
Jos herkkukoloon jäi vielä tyhjä tila edellisten pysähdysten jäljiltä, niin seuraava loistava mahdollisuus on Kärsämäellä. Paakarin Pysäkin munkkirinkilöitä ei kehuta turhaan. Ne ovat rapeita, sokerisia, kardemummalla maustettuja ja vähän donitsimaisia.

Meriläisen leipomo
Oululaisen Meriläisen leipomon myyntipiste löytyy myös Oulun pohjoispuolelta Kärkkäiseltä. Minä menetin sydämeni täysin Ruisvarrakselle.

Pörröporo
Voiko paikalla olla paljon söpömpää nimeä? Tiskistä löytyy rieskoja kylmäsavuporolla ja pakastimesta poroa kaikessa mahdollisessa muodossa. Ja lakkarasia on must ostos kotiin päin ajettaessa.

Hyvää matkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti