Raparperi-sinihomejuustosalaatti
1 l pestyjä erilaisia salaatteja (esim. rucolaa, salaattipinaattia, tammenlehtisalaattia)
250 g mietoa sinihomejuustoa
2 dl karamellisoituja pähkinöitä
8 ohuehkoa raparperinvartta
1/2 dl sokeria
Pane uuni kumenemaan 200 asteeseen. Kuori ja leikkaa raparperit noin 4 cm:n paloiksi ja laita ne uunivuokaan yhteen kerrokseen. Ripottele sokeri päälle. Peitä vuoka foliolla ja paista uunin keskitasossa 15 minuuttia. Poista folio ja jatka paistamista muutama minutti, kunnes kaikki sokeri on imeytynyt raparperiin. Raparperin pitäisi olla pehmeää, mutta ei mössöä.
Yhdista salaatti ja kastike kulhossa. Annostele salaatti lautasille. Murustele juusto salaatin päälle. Viimeistele lämpimillä raparpereilla ja karamellisoiduilla pähkinöillä.
Salaatinkastike
3/4 dl saksanpähkinä- tai oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Karamellisoidut pähkinät
2 dl pähkinöitä
4 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl rypsiöljyä
Mittaa kaikki annekset paistinpannuun. Paista pähkinöitä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia tai kunnes sokeri karamellisoituu. Levitä seos vadille jäähtymään.
Kiitos vinkistä laittaa raparperia salaattiin! Tein aika paljon pelkistetymmän version, mutta maistuvaa oli sekin :)
VastaaPoistaKiva kuulla. Jostain syystä sitä useimmiten mieltää raparperin leivonnaisiin kuuluvaksi, vaikka eihän se edes ole makeaa.
Poista