perjantai 9. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivä lautasella.

Itsenäisyyspäivä lautasella näytti aika samanlaiselta kuin aiempinakin vuosina. Vähän sama juttu kuin linnanjuhlien kanssa.

Bagelit kylmäsavulohella ja tuorejuustolla aloittivat aamun. Kohoamista ja paistumista odotellessa täytyi kyllä juoda useampikin kupillinen kahvia.

Herkuttelua itse tehdyillä tryffeleillä.

Juhlaillallisen aloitti uunissa paahdetuista punajuurista, gorgonzolasta ja saksanpähkinöistä koottu salaatti. Punajuurien kastikkeena hunajaa, oliiviöljyä, sherryviinietikkaa ja pippuria.

Pääruoaksi poron paahtopaistia ja aivan hurmaavaa maa-artisokka-perunagratiinia. Sydän meni täysin.

Ja lopuksi suklaatryffelikakkua, kermavaahtoa ja sokeroituja manteleita.

Maa-artisokka-perunagratiini
500 g maa-artisokkia
500 g jauhoisia perunoita
3 dl kermaa
1,5 dl juustoraastetta
muskottia
suolaa
pippuria

Kuori perunat ja maa-artisokat ja laita ne heti kylmään veteen tummumisen estämiseksi. Viipaloi molemmat ja lado ne kerroksittain juuston kanssa uuninkestävään vuokaan. Jätä juustoa vähän yli. Mausta kerma raastetulla muskotilla, suolalla ja pippurilla ja kaada gratiinin päälle. Ripottele loppu juustoraaste päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Ja hurmaannu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti