keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Punajuurirösti kylmäsavulohella.

En olisi arvannut, että jos punajuuriraastetta huuhtelee kylmän veden alla, niin osa väristä valuu pois, eikä punajuuri enää värjää kaikkea muuta ruokaa punaiseksi. Ei sinänsä, että punainen mikään huono väri olisi.


Tässä herkkupalassa on vähän sama ajatus kuin blineissä: jotain hyvää, jonka kanssa syödään jotain hyvää ja smetanaa tai ranskankermaa.


Toimii loistavasti alku- tai pääruokana röstien koosta riippuen. Ohje on Elle mat & vinistä. Mittasuhteita on vain muokatta vähän enemmän punajuuriseksi.

Punajuurirösti kylmäsavulohella.

1 kananmunanvalkuainen
1 punajuuri
1 kiinteä peruna
suolaa
mustapippuria
voita/öljyä paistamiseen

Vispaa valkuainen kevyesti kulhossa. Kuori ja raasta peruna ja punajuuri. Huuhtele punajuuriraastetta kylmän veden alla, kunnes vesi punertaa enää vähän. Rutista kuivaksi. Lisää raasteet valkuaisen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lämmitä voi paistinpannussa ja paista seoksesta kaksi pientä pyöreää kullanruskeata kakkua.
Tilpehööriksi kylmäsavulohta, ranskankermaa, pieneksi pilkottua punasipulia, tilliä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti