Maa-artisokkakeittoa ja lohipastramia
(ohje maikkarin sivuilta)
300 g maa-artisokkaa
1 salottisipuli
2 rkl voita
5 dl kanalientä
2 dl kuohukermaa
1 dl rasvatonta maitoa
mustapippuria
cayennepippuria
suolaa
1 salottisipuli
2 rkl voita
5 dl kanalientä
2 dl kuohukermaa
1 dl rasvatonta maitoa
mustapippuria
cayennepippuria
suolaa
Kuori maa-artisokat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuullota kattilassa voissa sipuli ja artisokat. Lisää kattilaan kanaliemi sekä kerma ja anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes artisokat ovat kypsiä. Lisää maito ja mausteet. Sekoita tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kuohkeaksi.
Lohipastrami
200 g lohifileetä
2-3 tl juustokuminaa jauhettuna
mustapippuria
2-3 tl juustokuminaa jauhettuna
mustapippuria
suolaa
Poista lohifileestä ruodot ja nahka. Poista tarkasti myös fileeseen jäänyt ruskea rasva. Leikkaa lohifilee pitkittäin kahden sentin paksuisiksi siivuiksi.
Mausta lohisiivut tasaisesti joka puolelta juustokuminalla, pippurilla ja suolalla. Kääri maustetut lohisiivut tiukasti kelmuihin ja anna maustua noin kaksi tuntia jääkaapissa.
Poista lohista kelmut ja paahda pinnoitetulla kuumalla pannulla joka puolelta nopeasti. Lohet saavat kypsyä vain pinnasta muutaman millin. Jäähdytä ja kääri fileet tiukasti kelmuihin tasaisiksi rulliksi. Laita fileerullat pakastimeen ja anna jäätyä.
Ota fileerullat pakastimesta puoli tuntia ennen tarjoilua. Poista kelmut ja leikkaa 2 cm:n paloiksi. Kuumenna lohipaloja vajaa minuutti 180-asteisessa uunissa ja nosta maa-artisokkakeiton päälle keittolautasille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti