lauantai 19. tammikuuta 2013

Fenkolirisotto.


Söin syksyllä kaivoksessa aivan jumalaista fenkolirisottoa. Päätin, että sitä on pakko opetella tekemään itse.

Googlailemalla löysin Mika "Lintsi" Linnamäen ohjeen risotolle ja päättelin sen olevan oikea, koska Muru kokkasi myös kaivoksessa.

Muutaman kerran jälkeen voin sanoa, että minun fenkolirisotto ei vielä aivan yllä esikuvansa tasolle, mutta lähellä ollaan. Tämä on tällä hetkellä ehdottomasti yksi suosikeistani kalan kaveriksi.

Fenkolirisotto

3 dl risottoriisiä
1 iso sipuli kuorittuna ja hienonnettuna
1 iso fenkoli hienonnettuna noin riisinjyvien kokoiseksi
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pari oksaa tuoretta timjamia
3 rkl oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä
0,5 dl Pernod´ta
4-6 dl kanalientä
1 dl parmesaania raastettuna
100 g voita leikattuna kuutioiksi
suolaa
mustapippuria

Kuullota kattilassa oliiviöljyssä sipuleita, fenkolia ja riisiä, kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet ja riisi on muuttunut läpikuultavaksi.

Lisää joukkoon valkoviini, Pernod ja timjamin oksat ja anna kiehahtaa. Lisää kuumaa kanalientä riisin joukkoon noin desi kerrallaan sitä mukaa kun se imeytyy riisiin. Jaksa hämmentää riisiä varovasti koko ajan.

Kun riisi on kypsynyt al denteksi, sekoita joukkoon parmesaani ja mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele risotto vatkaamalla voikuutiot joukkoon. Voin lisäämisen jälkeen risottoa voi kuumentaa vain hyvin varoen, jotta rasva ei erotu. Tarjoa sellaisenaan tai kalan ja muiden merenelävien kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti