tiistai 11. helmikuuta 2014

Spotted Pig illallinen - New York.


Olin kirjoittanut New Yorkiin mukaan (pitkähkön) listan ravintoloista ja kahviloista, joissa haluaisin syödä. Viikossa ei tietenkään ehtinyt kaikkea, mutta onneksi aika monta.

Yksi listan ravintoloista oli Spotted Pig, brittiläisen April Bloomfieldin gastro pub. Ja voi miten brittiläiseltä paikka näyttikään. Kaksikerroksinen, tummasävyinen pubi, jossa oli seinät täynnä eläintauluja. Tämä Michelin-tähdenkin saanut paikka erosi aika paljon suomalaisista tähti-ravintoloista. Tunnelma oli huippu rento, tarjoilijoilla omat vaatteet (farkut ja revityt t-paidat), listalla esimerkiksi hampurilainen ja banoffee pie ja musiikkini mahtavat britti-klassikot kuten Ramones ja Sex Pistols.

Ravintolaan, kuten muuten suurimpaan osaan, ei otettu varauksia kuin isolle ryhmälle, joten onneaan täytyy vain mennä kokeilemaan paikan päälle. Me olimme ajoissa liikkeellä ja saimme pöydän odottamatta. Pöydät olivat pieniä ja tiiviisti kiinni toisissaan. Ja aina kun yksi pöytä vapautui, niin siihen tuotiin uudet vieraat.

Söin ravintolassa mahtavan kirpsakkaa talvisalaatti ja burgerin tulitikun paksuisten rosmariini-ranskalaisten kanssa. Innostuin myös ostamaan Aprilin keittokirjan a girl and her pig ja ilokseni kokki oli vielä keittiössä ja tarjoili kävi hakemassa kirjaani signeerauksen. Itse Aprilia en kuitenkaan tavannut.

Ehkä pääsemme nyt kokeilemaan siankorvasalaattia, joka Jussin harmiksi oli ravintolasta loppunut.

4 kommenttia:

 1. Saman kirjan laitoin alkuviikosta tilaukseen. Saa nähdä tuleeko tuolla alkuperäisellä vai piirretyllä kannella. Tuo oli kuulema herättänyt aikamoisen myrskyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttelin tästä juuri tänään työkaverini kanssa. Hän oli tilannut kirjansa myös netistä ja saanut piirretyn kannen. Ehkä nämä kohua herättäneet tyttö ja possu kannet myydään loppuun ravintolasta.

   Poista
 2. Samoissa aikeissa minäkin olin joku aika sitten, mutta vain sitä piirrettyä kantta oli Amazonilla tarjolla :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkohan valokuvallinen kansi poistunut kokonaan myynnistä? Olen lukenut kirjaa tällä viikolla ja hienon kannen lisäksi siinä on monia monia mielenkiintoisia reseptejä.

   Poista