perjantai 30. toukokuuta 2014

Kaikki samalla lautasella - marinoitu parsa.


Tämän runsaan ja monimuotoisen salaatin reseptin olen joskus napannut talteen Oliviasta. Kyseessä ei todellakaan ole lisukesalaatti vaan kokonainen ateria, josta ei makuja ja ruokaisuutta puutu. Vai mitä sanot paistetusta siiasta, marinoidusta parsasta, juustosta, paahdetuista manteleista, pekonista ja siihen päälle vielä kasa erilaisia kasviksia ja hedelmiä.

Pidän erityisesti salaattiin kuuluvasta marinoidusta parsasta. Parsa toimii loistavasti lisukkeena myös sellaisenaan tai vähän yksinkertaisempaan salaattiin sekoitettuna.

Marinoitu parsa

1 nippu vihreää parsaa
1 punasipuli
2 sardellifileetä
1/2 sitruunan kuori raastettuna
1 rkl oliiviöljyä
1/2 sitruunan mehu
1 tl kapriksia
1/2 tl sokeria

Valmistele ensin parsat. Huuhtele ne huolellisesti ja leikkaa kannasta kuiva osa pois. Kuori parsat kevyesti tarvittaessa. Minä jätän yleensä ohuet parsat kuorimatta. Kiehauta laakeassa kattilassa vesi ja keitä parsoja 3-4 minuuttia. Nosta parsat kuumasta vedestä pyyhkeen päälle valumaan.

Aloita marinadin valmistaminen kuorimalla sipuli. Viipaloi se ohuelti. Murskaa sardellit ja kaprikset haarukalla ison kulhon pohjalla. (Jos käytät suolaan säilöttyjä kapriksia, muista liottaa ne ensin.) Lisää sitruunan kuori ja mehu, öljy, kaprikset, viipaloitu sipuli ja sokeri. Sekoita kaikki keskenään.

Paloittele jäähtynyt parsa muutaman sentin paloiksi ja nostele marinadin joukkoon.

P.S. Kuvan salaatista puuttuu se paistettu siika, koska se nostettiin lautaselle suoraan pannulta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti