maanantai 12. toukokuuta 2014

Rapsakat salaatin sulostuttajat 3 - seesampalat.

 

Tiedättehän ne kaupoissa myytävät, seesaminsiemenistä tehdyt patukat? Näissä seesampaloissa on vähän samaa henkeä, mutta ne eivät ole niin makeita ja tiiviitä.

Salaatin lisäksi nämä palaset toimivat hyvin sellaisenaankin, vaikka pienenä välipalana.

Perusohje on bon appétit -lehdestä ja mausteita voi muokata oman fiiliksen mukaan.

Seesampalat

1 kananmunan valkuainen
2 rkl sokeria
2,5 dl seesaminsiemeniä
suolaa
jeeraa
cayennepippuria
jauhettua inkivääriä

Vatkaa munanvalkuainen kevyesti, kunnes se on hivenen vaahtoavaa. Sekoita joukkoon seesaminsiemenet ja mausteet.

Nostele seos lusikalla pieniksi keoiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. Voit tehdä paloista isompia, joita sitten murrat salaatin päälle tai pienempiä suupaloja.

Paista seesampaloja 175 asteisessa uunissa noin 10-12 minuuttia, kunnes palat ovat saaneet vähän väriä. Anna palojen jäähtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti