tiistai 1. heinäkuuta 2014

Kylässä juustomestarin luona.


Jos juhannus vietetään Mouhijärven lähistöllä, niin olisihan se kurjaa palata kotiin vierailematta Herkkujuustolassa. Onneksi ihana isäntäväkemme oli varannut meille kyläilyn juustolaan ja me pääsimme tapaamaan juustomestari Peter Dörigin sekä maistelemaan juustoja.

Appenzelleristä (wau!) kotoisin oleva Peter muutti Suomeen parikymmentä vuotta sitten. Hän kertoi meille valloittavasti ja loistavalla suomenkielellä juustolan perustamisesta ja juuston valmistuksesta. Ja hurmasi seurueen naiset ranskalaisittain sorahtavalla ärrällään.

Saimme maistella juustoja ja kurkata tehtaaseen. Ja tietysti myös ostaa tuliaisia kotiin. Ja melko painava kassi siitä tulikin. Ennestään suosikkejani ovat olleet Metsuri ja Vilho, joten niitä tietysti. Uutena tuttavuutena tarjolla oli Villi-Vili, jossa morbiermainen raita on saatu aikaan yrteillä. Toinen uutuus olisi ollut sahtijuusto, mutta se oli ennen juhannusta ostettu parempiin suihin.

Kotona sitten herkuteltiin juustoilla suut muikeina. Juustola näyttää olevan kesäisin auki aina arkipäiväisin. Jos ajelette siellä päin, niin suosittelen vierailua juuston kuvat silmissä kiiluen.

2 kommenttia:

  1. Mekin viikonloppuna muisteltiin juustolaa. Tai siis kerroin muille läsnäolijoille siitä. Ne juustot, erityisesti se Villi-Vili kyllä vakuutti jopa paikalla olleet tarkkasuiset henkilöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli kyllä hyvää. Meillä on onneksi vielä Metsuri jääkaapissa kypsymässä. Ajattelin kokeilla juustomestarin vinkkiä ja lämmittää juuston ja syödä sen uusien perunoiden kanssa.

      Poista