Hirvimakkara-sienisalaatti
4 hirvimakkaraa
1 rs herkkusieniä
2 salottisipulia
eri salaattilajikkeita
100 g fetajuustoa
2 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1 rkl balsamietikkaa
sormisuolaa
mustapippuria
Tee makkaroihin viiltoja ja paista niitä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Puhdista sienet ja viipaloi ne. Suikaloi sipulit. Paista sienet ja sipulit nopeasti öljyssä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Revi salaatinlehdet kulhoon. Laita salaatinlehtien päälle herkkusieni-sipuliseos, viipaloidut makkarat ja kuutioitu feta. Mausta salaatti oliiviöljyllä, balsamietikalla, mustapippurilla ja suolalla.
Teen lähes joka päivä salaattia lounaaksi töihin ja useamman kerran viikossa myös kotona. Perussalaattina minulla on luomu tammenlehtisalaatti, joka on ihanan napakkaa ja jota löytyy niin Lassen luomuna kuin Pirkkanakin. Tykkään kuitenkin sekoittaa joukkoon erilaisia salaatteja. Hakaniemen hallin luomupuodista löyty luomuna useita eri versioita, mutta käytän kyllä muitakin kuin luomusalaatteja. Makkarasalaatissa oli uutta Järvikylän sinappisalaattia, joka on taas erittäin kiva lisä salaattivalikoimiin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti