torstai 26. huhtikuuta 2012

Mikä on pitkä ja vihreä ja ilmestyy kaikkialle keväisin?

Parsa on tällä hetkellä kirjaimellisesti kaikkien huulilla. Eeva kirjoitti niin kauniisti siitä, miten parsa on mielentila ja tuo kevään suun lisäksi myös mieleen. Suvi oli tehnyt aivan ihastuttavia parsasotilaita. Minä tahdon myös! Ja Pastanjauhajien keittiössä parsaan yhdistettiin ilmakuivattua kinkkua ja chorizoa.

Meillä parsaa on nautittu eniten salaatin seassa. Ylimmässä kuvassa parsan makuun on yhdistetty loimulohta ja pekonia. Alemman kuvan salaatti on tehty Olivia-lehden reseptillä. Kutkuttava yhdistelmä syntyy parsan lisäksi paistetusta vuohenjuustosta, mangosta ja vinegretistä.




Kypsennän parsan mieluiten uunissa keittämisen sijaan. Esikäsitellyt parsat laitetaan uunivuokaan tai pellille. Päälle ripotellaan oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja halutessa esim. tuoretta timjamia tai sitruunaviipaleita. Parsat kypsyvät 200 asteessa alle 10 minuuttia. Kypsennä mielummin liian vähän kuin liikaa. Mielestäni uunissa maku säilyy paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti