torstai 19. huhtikuuta 2012

Vohvelipäivä.


Maaliskuussa, 25.3. vietetään vohvelipäivää ja se on myös Marian ilmestymispäivä. Erityisesti se on ruotsalainen tapa, joka juontaa juurensa Neitsyt Marian ruotsinkielisestä nimestä Vår Fru, joka muistuttaa sanaa våffla. Loogista.

Olen ominut tavan myös meille, sillä tunnetusti rakastan kaikkia erikoispäiviä ja ruokajuhlia. Tänä vuonna teimme suolaisia perunavohveleita, jotka söimme kinkkutahnan kanssa. Vohvelirautani on kotoa peritty ja siinä lukee Made in West-Germany, mikä kertoo jotakin iästä. Kun vohveliraudasta joskus aika jättää, haaveilen ostavani valurautaisen hellalla käytettävän raudan. Vohveleiden ohje on tietenkin ruotsalaisesta Elle mat och vinistä.

Perunavohvelit

2 munaa
2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
100 g voita
5 kananmunan kokoista perunaa
1/2 dl maitoa

Riko kananmunat kulhoon. Vatkaa joukkoon jauhot ja leivinjauhe.

Sulata voi ja anna jäähtyä hetken. Kuori ja raasta perunat sillä aikaa. Lisää muna-jauhoseokseen perunat ja voisula. Sekoita joukkoon noin 1/2 dl maitoa.

Paista vohvelit rapeiksi ja nauti haluamasi lisukkeiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti