sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Panzanella!


Panzanella kuulostaa taisteluhuudolta. Panzanella! Täältä tullaan! Oikeasti panzanella on italialainen leipä-tomaattisalaatti, johon saa loistavasti käytettyä hivenen kuivahtaneen leivän.

Olennaista tässä salaatissa on kypsät tomaatit, hyvä tarpeeksi tiivis juureen leivottu vaalea leipä ja maukas oliiviöljy. Öljyn pitää maistua hyvältä ihan sellaisenaankin, muuten se ei maistu hyvältä salaatissakaan. Ohje on Glorian ruoasta&viinistä.

Panzanella

4 reilua viipaletta maalaisleipää
500 g kirsikkatomaatteja
2 paahdettua punaista paprikaa
2 rkl pieniä kapriksia
noin 100 g oliiveja
tuoretta basilikaa

viinietikkakastike
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
3 rkl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
(ripaus sokeria)
mustapippuria
1 dl oliiviöljyä

Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Laita ne kulhoon viinietikan, suolan ja sokerin kanssa. Anna maustua noin 5 minuuttia. Lisää mustapippuri ja öljy joukkoon ja sekoita.

Kuutioi leipä ja laita kuutiot kulhoon viinietikkakastikkeeseen. Anna leivän maustua sillä aikaa, kun paloittelet muut aineet.

Puolita tomaatit. Viipaloi paahdetut paprikat. Laita kasvikset, kaprikset ja oliivit leipäpalojen joukkoon. Sekoita ja anna maustua viileässä noin tunti.

Lisää basilika juuri ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti