sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Lehtikaalia ja parmesaania.



Olettehan huomanneet, että lehtikaali on täällä taas? Eeva kirjoitti sen löytämisen vaikeudesta muutama viikko sitten, mutta mielestäni pääkaupunkiseudulla lehtikaalia on kaupoissa jo melko hyvin. Sen löytää yleensä hevi-osastolta valmiiksi pakattuna joko pussiin tai rasiaan. Olen myös huomannut, että tuotteen toivominen kaupan valikoimiin toimii melko usein.

Tämän yksinkertaisen lisukkeen inspiraatio liittyy myös kauppaan. Selailin nimittäin Akateemisessa Pipsa Hurmerinnan uutta keittokirjaa Pipsan keittiössä. Kirjassa näytti olevan yksinkertaisia, mutta raikkaita ja kiinnostavia ohjeita, jotka pelkän ihailun sijaan päätyisivät varmasti myös toteutukseen. Harkitsen vielä kirjan ostoa, mutta selailusta mieleeni jäi lehtikaalista ja parmesaanista sekoitettu salaatti, jonka toteutin samana iltana. Minulle jäi kyllä tästä aineisten mieleen painamisesta vähän huono omatunto...

Syön lehtikaalin useimmiten kypsennettynä, joten raakana nauttiminen oli mukavaa vaihtelua. Suikaloin lehtikaalin ohueksi ja maustoin sen reilulla lorauksella oliiviöljyä, sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Tämän jälkeen joukkoon sekoitettiin kourallinen vasta raastettua parmesaania. Ja yksinkertainen lisuke pihville oli valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti