sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Tasapainoinen sunnuntaiaamu.



Uskon tasapainon hyvää tekevään vaikutukseen, (vaikka en aina siihen pääsekään). Elämässä yleensä ja pienissä yksityiskohdissa. Myös ruoan suhteen tasapaino on minulla yleensä avain hyvään ja onnelliseen oloon.

Sunnuntain aamiaisella runsasta ja muhevaa pancetalla, juustolla ja kananmunilla kruunattua leipää tasapainotti Virpin ohjeella porkkanasta, veriappelsiinista, varsiselleristä ja inkivääristä soseutettu mehu. Molemmat voimistivat omalla tavallaan.

Leivän ohje on australialaisesta Donna Hay -lehdestä.

Aamiaisleipä

1 1/4 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
160 ml vettä
225 g jauhoja (puolet voi olla täysjyväjauhoja)
1 tl suolaa
1 tl oliiviöljyä
4 kananmunaa
8 siivua pancettaa
250 g kirsikkatomaatteja
100 g raastettua juustoa esim. gruyere
1 tl kuivattuja chilihiutaleita
tuoretta basilikaa

Sekoita vesi, hiiva ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon jauhot, suola ja öljy. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Minä tein taikinan jo edellisenä iltana ja annoin sen kohota yön yli jääkaapissa. Voit myös kohottaa taikinaa lämpimässä puoli tuntia.

Painele kohonnut taikina voideltuun vuokaan. Levitä päälle pancetta ja kirsikkatomaatit. Riko kananmunat päälle. Ripottele juustoraaste, chili ja basilika päällimmäiseksi ja ripottele pinnalle vielä öljyä.

Paista 220-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on hieman ruskistunut.



2 kommenttia:

  1. Olen ihastellut tätä samaa Donna Hayn ohjetta. Ihanan näköinen sun kuvissa! Viikonloppuaamiaiset ovat kyllä ihan parhaita!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla. Donna Hay on kyllä todella inspiroiva lehti. Reseptit ovat kiinnostavia, mutta silti lähestyttäviä. Ensi viikolla pitäisi ilmestyä Suomessa uusin numero. Kieli pitkällä odotan.

    VastaaPoista