sunnuntai 25. elokuuta 2013

Punaherukkaa leivällä.


Viikonlopun alkuruoaksi punaherukkacrostineita Pipsan keittiössä kirjan ohjeella. Ihastuin totaalisesti tähän punaherukkapäällyseen. Se oli kirpeän makeaa, valkosipulista ja sisälsi tämän hetkistä suurta rakkauttani eli rosmariinia.

Sen lisäksi paahdetulle leivälle levitettiin ricottaa, jonka tekemistä kokeilin nyt ensimmäisen kerran. Ricotan ja sen onnistumisen suhteen en oikein osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta näitä punaherukoita suosittelen lämpimästi. Uskon tämän toimivan loistavasti myös vuohenjuuston kanssa.

Punaherukka päällinen leivälle

100 g  punaherukoita
1 rkl voita
2 valkosipulin kynttä
ripaus kardemummaa
1/2 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
suolaa mustapippuria
2 rkl fariinisokeria

Laita paistinpannulle voita ja hienonnetut valkosipulit. Anna voin vaahtoutua. Lisää punaherukat, kardemumma ja rosmariini. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista keskilämmöllä kunnes herukat alkavat rikoontua. Ripottele päälle fariinisokeri ja anna seoksen karamellisoitua.

Nostele seos paahdettujen ja ricotalla voideltujen leipien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti