lauantai 31. elokuuta 2013

Aamun aurinko - persikka-rosmariinihillo.


"Hillonvalmistus on hyvin lohdullista puuhaa. Se tuo mieleen kellarit täynnä säilykkeitä ja siistit purkkirivit ruokakomeron hyllyillä. Se muistuttaa talviaamuista ja kulhollisista maitokaakaota yhdessä paksujen tuoreiden leipäviipaleiden ja edellisvuotisen persikkahillon kanssa, joka on kuin lupaus auringonpaisteesta keskellä vuoden synkintä aikaa."
Joanne Harris: Persikoiden aikaan

Ei haittaa, vaikka aamu olisi vähän harmaanpikin, kun sen aloittaa hehkuvalla hillolla. Paahdetun leivän päällä voita, brietä ja Hesarin ohjeella tehtyä persikka-rosmariinihilloa. Minä vähensin sokerin määrää aika reippaasti, kun perinteisen säilömisen sijasta pakastin osan hilloista niitä harmaita marraskuun aamuja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti