torstai 15. elokuuta 2013

Tättärää rättänää - mustikkarättänä.


Kesän 2013 paras mustikkajuttu on ehdottomasti ollut mustikkarättänä. Nimensä ja ainesosiensa puolesta saattaa kuulostaa vähän vaatimattomalta, mutta voin luvata, että tämä jälkiruoka vie mukanaan.

Maussa on menneisyyttä, juurevuutta ja rouheutta. Ja kun se yhdistetään mustikkaan ja makeaan, kylmään vaniljajäätelöön, on yhdistelmä sulaa kultaa.

Kai vielä on mustikka-aika?

Mustikkarättänä

3 1/2 dl ruisjauhoja
1 dl sokeria
200 g voita
3 dl mustikoita
pari ruokalusikallista perunajauhoja

Sulata voi. Sekoita joukkoon sokeri ja ruisjauhot. Jaa puolet seoksesta kuuden annosvuoan pohjalle. Sekoita perunajauhot mustikoihin ja laita mustikat kulhoihin taikinan päälle. Nostele ja taputtele loput taikinat mustikoiden päälle. Ei haittaa, vaikka taikina ei peittäisikään kaikkia mustikoita.

Paista rättänöitä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti